7 september: Dweilfestival Zeewolde 2024!

Zes fantastische dweilorkesten staan te popelen om op zaterdag 7 september, tijdens Pinkendag, de boel opnieuw muzikaal op stelten te zetten met het onovertroffen Dweilfestival Zeewolde! Na een daverende tweede editie vorig jaar, kijken we reikhalzend uit naar de volgende. Deze editie belooft nog groter, luider en gezelliger te worden.
Maar wat is een dweilfestival precies? Organisator Tobias Schagen legt uit: “Het gaat er vooral om een muzikaal feestje te bouwen om de bezoekers te vermaken, maar het is tegelijk ook een wedstrijd.” De zes dweilorkesten vertonen hun kunsten op verschillende plekken in het centrum, en een jury bepaalt welk orkest uiteindelijk met de eer gaat strijken. Kwaliteit van de muziek, uitstraling, wisselwerking met het publiek, al die dingen tellen mee. “We zijn op de dweildag zelf de medeorganisatoren, en daarom doen we niet mee met de wedstrijd, maar we zorgen op de zaterdagmiddag, tijdens de afsluiting, dat we muzikaal een steentje bijdragen.” Aldus Tobias.

Tegelijkertijd met het dweilfestival is er een muziek-doe-dag in Open Haven. Drie muziekverenigingen, de AMVZ, het Zeewolder Symfonie Orkest en Big Band Sway Wolde, bieden bezoekers de kans om een instrument te proberen en te ervaren of het iets voor hen is. Ook kunnen bezoekers even meekijken en -luisteren bij repetities.

Tobias: “We trappen de festiviteiten af om 10:00 uur op het Kerkplein. Hoe we precies van start gaan en het exacte programma, blijft nog even een goed bewaard geheim. Nieuwsgierig? Houd dan zeker onze socials en website in de gaten!”

Tot ziens op 7 september voor een dag vol muziek en plezier!
Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en is een partner evenement van Puur Zeewolde